Συχνές ερωτήσεις

Οι παρακάτω πληροφορίες προορίζονται αποκλειστικά για σκοπούς γενικής ενημέρωσης.
Eάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας ή τον
φαρμακοποιό σας προκειμένου να λάβετε την κατάλληλη διάγνωση και θεραπεία

Πώς δρα το Effecol 3350;

Το Effecol έχει οσμωτική καθαρτική δράση η οποία συγκρατεί νερό στο έντερο. Έτσι ενυδατώνει και μαλακώνει τα κόπρανα, διευκολύνοντας την διέλευση τους. Το νερό είναι το φυσικό συστατικό που δίνει στα κόπρανα όγκο και τα διατηρεί μαλακά. Όταν έχετε δυσκοιλιότητα, ο χρόνος διέλευσης των κοπράνων από το έντερο μειώνεται και μεγαλύτερη από την κανονική ποσότητα νερού απορροφάται από το έντερο, καθιστώντας τα κόπρανα σκληρά και πιο δύσκολο να αποβληθούν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν το αποτέλεσμα μέσα σε 12-24 ώρες. Επειδή το Effecol δρα τοπικά στο παχύ έντερο, χρειάζεται αυτό το χρονικό διάστημα για να μεταφερθεί το παρασκεύασμα μέσω του πεπτικού συστήματος στο παχύ έντερο.

Η κανονική διάρκεια της θεραπείας είναι δύο εβδομάδες, αλλά μερικές φορές η θεραπεία μπορεί να χρειαστεί να παραταθεί. Αν τα συμπτώματα παραμένουν μετά από δύο εβδομάδες θεραπείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η συνήθης δόση για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας είναι 1 φακελίσκος, 1-3 φορές την ημέρα. Απλά ανακατέψτε το περιεχόμενο ενός φακελίσκου σε 125 ml νερό (που ισοδυναμεί με μισό ποτήρι νερό). Το διάλυμα έχει ευχάριστη γεύση πορτοκαλιού.

Με την συνιστώμενη δοσολογία του προιόντος δεν έχει αναφερθεί ποτέ εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών. Ανεπιθύμητες ενέργειες που ενδέχεται να εμφανιστούν, είναι γαστρεντερικές διαταραχές, κοιλιακός πόνος, ναυτία και ήπια διάρροια (ειδικά στην αρχή). Σπάνια μπορεί να εμφανιστούν αντιδράσεις υπερευαισθησίας (ερύθημα, κνίδωση). Εάν παρατηρηθούν ανεπιθύμητες ενέργειες,
θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Αν λαμβάνετε φάρμακα για κάποιο πρόβλημα υγείας που έχετε ή συμπληρώματα διατροφής μπορείτε να πάρετε και το Effecol 3350, ΑΛΛΑ είναι σκόπιμο η λήψη του προϊόντος να γίνεται τουλάχιστον 2 ώρες πριν ή μετά τη λήψη των άλλων φαρμάκων ή συμπληρωμάτων διατροφής.