Δυσκοιλιότητα και φυτικές ίνες

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, τους γρήγορους ρυθμούς και τη γεμάτη άγχος καθημερινότητα, έχει τροποποιήσει σημαντικά τις διατροφικές μας συνήθειες. Πολλοί από εμάς έχουμε υιοθετήσει πλέον έναν τρόπο διατροφής που περιλαμβάνει εύκολα σνακ, γρήγορο φαγητό, επεξεργασμένες τροφές και κυρίως τροφές πολύ πολύ φτωχές σε φυτικές ίνες. Αποτέλεσμα; Η εμφάνιση όλο και πιο συχνά σημαντικών προβλημάτων στο έντερο, όπως είναι και η δυσκοιλιότητα.

Το πρώτο επομένως βήμα και ο πρωταρχικός στόχος για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι η βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών και συγκεκριμένα η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών.

Αρχικά όμως τι είναι οι φυτικές ίνες;

Οι φυτικές ίνες είναι μια μορφή υδατανθράκων, οι οποίες δεν διασπώνται από τον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε αφομοιώνονται από αυτόν και βρίσκονται κυρίως σε τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά. Ανάλογα με την ικανότητα τους να διαλυθούν στο νερό, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις διαλυτές και τις αδιάλυτες φυτικές ίνες.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες βάση κλινικών μελετών, είναι και οι πιο αποτελεσματικές και παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη εφαρμογή σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, προσροφούν νερό, το οποίο και αποδίδουν στα κόπρανα, αυξάνοντας τον όγκο και ελαττώνοντας την σκληρότητα τους. Ταυτόχρονα, σχηματίζουν μια γέλη η οποία “μαλακώνει” και διευκολύνει την απομάκρυνση των κοπράνων, ομαλοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο την κινητικότητα του εντέρου.

Πόσες φυτικές ίνες καταναλώνεται καθημερινά;

Για να μπορέσετε να αποκομίσετε τα οφέλη των φυτικών ινών στη «μάχη» κατά τις δυσκοιλιότητας, θα πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά 20-35g φυτικών ινών.

Αν παρόλα αυτά οι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι συνθήκες δεν σας το επιτρέπουν, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, ώστε να λάβετε ένα κατάλληλο σκεύασμα με διαλυτές φυτικές ίνες, όπως το Effecol Fiber.

Το Effecol Fiber περιέχει φυτικές ίνες (Κόμμι Γκουάρ) και σιμεθικόνη σε υγρή μορφή και είναι έτοιμο για κατανάλωση αφού το διαλύστε πρώτα σε νερό ή ακόμα και στον αγαπημένο σας χυμό ή στο γιαουρτάκι σας.

Με υπέροχη γεύση αχλάδι σας προσφέρει με τον πιο ευχάριστο τρόπο την ίδια ποσότητα σε φυτικές ίνες με 2 Πορτοκάλια!!!

Δοσολογία και τρόπος χρήσης:

1 φακελίσκος την ημέρα. Η δοσολογία μπορεί να αυξηθεί μέχρι 2 φακελίσκους ημερησίως.

Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται η χρήση του προϊόντος για τουλάχιστον 4 εβδομάδες.