Καλοκαίρι και δυσκοιλιότητα

Το καλοκαίρι επιτέλους έφτασε!

Ευκαιρία να ξεκουραστείτε, να αποβάλλετε το στρες, να ξεφύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα και να απολαύσετε τις ηλιόλουστες διακοπές σας.

Ωστόσο, μια τέτοια παρέκκλιση από τις συνήθειες και τους ρυθμούς της καθημερινότητας, πολλές φορές συνοδεύεται και από σωματικές μεταβολές που δεν είναι πάντα ευχάριστες. Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το οποίο ταλαιπωρεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού.

Τι προκαλεί όμως τη δυσκοιλιότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;

Η απότομη αλλαγή του περιβάλλοντος, των καθημερινών συνηθειών, καθώς και η μεταβολή της διατροφής καις της άσκησης, αποτελούν ορισμένους από τους κύριους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σε συνδυασμό με την ελλιπή πρόσληψη υγρών, μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση του οργανισμού, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης δυσκοιλιότητας.

Πως να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα το καλοκαίρι;

Για να προλάβετε τη δυσκοιλιότητα και να απολαύσετε το καλοκαίρι και τις διακοπές σας ανενόχλητοι είναι σημαντικό να εφαρμόσετε τις εξής χρήσιμες συμβουλές: :

Πολύ νερό

Πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός από την απαραίτητη ενυδάτωση που σας προσφέρουν τις ζεστές μέρες που καλοκαιριού, βοηθούν σημαντικά ώστε να λειτουργήσει καλύτερα και το πεπτικό σας σύστημα.

Άσκηση

Μπορεί οι διακοπές να είναι συνώνυμες της χαλάρωσης και της ηλιοθεραπείας, αλλά πάντα χρειάζεται και η άσκηση. Προσπαθήστε να περπατάτε και να κολυμπάτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας βοηθά το έντερο να ενεργοποιηθεί και να λειτουργεί φυσιολογικά σε καθημερινή βάση.

Διατροφή

Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (τουλάχιστον 30 γραμμάρια την ημέρα για τους ενήλικες), βελτιώνει σημαντικά το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

Διατήρηση εντερικών συνηθειών

Μην αλλάζετε τις συνήθειες σας. Διατηρείστε τις ίδιες ώρες που επισκέπτεστε την τουαλέτα και στις διακοπές. Αυτό θα βοηθήσει τον εαυτό σας να χαλαρώσει και το πεπτικό σας σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί φυσιολογικά.

Αν, παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρξει αποτέλεσμα και η δυσκοιλιότητα επιμένει, συμβουλευτείτε  τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, ώστε να λάβετε ένα κατάλληλο υπακτικό προϊόν, όπως το Effecol 3350.

Το Effecol 3350 περιέχει μακρογόλη 3350, η οποία αποτελεί το Νο1 οσμωτικό υπακτικό που εμπιστεύονται γιατροί και φαρμακοποιοί παγκοσμίως.

Χάρη στις μοναδικές του ιδιότητες και τον διαφορετικό τρόπο δράσης, αποκαθιστά τη φυσιολογική κινητικότητα του εντέρου και ανακουφίζει άμεσα από την δυσκοιλιότητα με τον πιο φυσικό τρόπο- αλληλοεπιδρώντας με το νερό!

Συγκεκριμένα, μέσω της ισο-οσμωτικής του δράσης, μεταφέρει νερό από το περιβάλλον στο έντερο και έτσι ενυδατώνει και μαλακώνει τα κόπρανα, διευκολύνοντας τη διέλευση τους.

Κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά μεγαλύτερα των 12 ετών. Με υπέροχη γεύση πορτοκάλι!