Λίστα ελέγχου ταξιδιών

Πρακτικές αποσκευές
Για να εξαλείψετε το στρες που προκαλεί το πακετάρισμα των αποσκευών, επιλέξτε ρούχα που συνδυάζονται εύκολα με άλλα (mix ’n’ match) και που να χωράνε σε μία carry-on τσάντα.

Καλό βιβλίο
Ή ένα ζευγάρι καλά ακουστικά και αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο όπως κάναμε παλιά.

Σετ ανέσεων
Δεν χρειάζεται να πετάξετε στην πρώτη θέση για να αξίζετε ένα σετ ανέσεων – φροντίστε εσείς γι’ αυτό. Συμπεριλάβετε στις χειραποσκευές σας βάλσαμο για τα χείλη, κρέμα χεριών, αιθέριο έλαιο (δοκιμάστε λεβάντα για τις αισθητικές του ιδιότητες), τσίχλες, οδοντικό νήμα, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Μαξιλάρι λαιμού
Για να ξεκουραστείτε και να αισθάνεστε καλύτερα κατά την άφιξη στον προορισμό σας, χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι λαιμού για επιπλέον υποστήριξη κατά την διάρκεια του ύπνου.

Κάλτσες συμπίεσης
Για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, όπου μπορεί να είναι δύσκολο να περπατήσετε και να τεντώσετε τα πόδια σας, οι κάλτσες συμπίεσης μειώνουν το πρήξιμο και βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος.

Μάσκα ματιών
Είτε βρίσκεστε σε αεροπλάνο είτε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, μια μάσκα ματιών μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε αποκλείοντας το φως.

Ανακουφιστείτε από την περιστασιακή δυσκοιλιότητα
Η αφυδάτωση και οι αλλαγές στη διατροφή όταν ταξιδεύετε προκαλούν συχνά δυσκοιλιότητα. Πίνετε πολλά υγρά και δοκιμάστε ένα οσμωτικό καθαρτικό όπως το Effecol, το οποίο αλληλεπιδρά με το νερό στο σώμα σας για να ενυδατώσει και να μαλακώσει, βοηθώντας το πεπτικό σας σύστημα φυσικά. Επιπλέον, δεν προκαλεί έντονες ή ενοχλητικές παρενέργειες όπως κράμπες, αέρια.

Σωστά παπούτσια
Στην επιλογή των παπουτσιών, ανάλογα με το πού πηγαίνετε, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα καλό ζευγάρι για βραδινή έξοδο, ένα απλό ζευγάρι και ένα άνετο ζευγάρι για βόλτα.

Απολυμαντικό χεριών
Αυξάνετε την έκθεσή σας σε μικρόβια όταν ταξιδεύετε. Για να μειώσετε την έκθεση σε μικρόβια ενώ ταξιδεύετε, να έχετε ένα μπουκάλι απολυμαντικό χεριών στην τσάντα σας.